Izolatii cu spuma poliuretanica. Ahpizoterm Romania este specializata in izolarea cladirilor cu spuma poliuretanica de cea mai buna calitate.
Afla mai multeRelatii clienti
Hunedoara
AHP IzoTerm este partener autorizat al Huntsman Building Solution si foloseste exclusiv spuma cu celula deschisa produsa de catre acesta.
Produsul este pentru utilizare ca sistem de termoizolatie, fonoizolatie si bariera de aer la: acoperisuri, cavitati in pereti, ansambluri de pardoseli, ansambluri de tavane, mansarde (ventilate si neventilate), spatii inguste (ventilate si neventilate)
Se poate aplica pe: beton si zidarie, lemn, placi de rigips si placi aglomerate de lemn, otel, membrane.
Spuma cu celula deschisa produsa de Huntsman Building Solutions se poate considera o spuma PREMIUM si se diferentiaza de celelalte tipuri de spuma cu celula deschisa de piata deoarece:
Este o spuma de ultima generatie, (generatia a 4-a, aparuta in 2020 – vezi aici istoria spumei poliuretanice)
Agentul de expandare este APA, in acest caz discutam de cea mai “ecologica” spuma posibila, este foarte sigura pentru spatiile de locuit si mai mult nu are impact asupra ODP (potentialul de epuizare a ozonului) si nici asupra GWP (potentialul de incalzire globala). – vezi aici tipurile de agenti de expandare.
Clasa de protectie la foc este un alt diferentiator, si anume clasa de foc E. Nu intretine arderea – Dati click aici pentru a vedea unul dintre testele de foc efectuate de catre noi.
De ce este important acest aspect? Spre exemplu: majoritatea incendiilor au la baza scurt-circuite, adica flama de intensitate scurta. In cazul unei spume de clasa F este suficient ca aceasta sa propage focul pe toata suprafata ei, lucru care nu se intampla in cazul unei spume de clasa E.
Permeabilitatea la vapori MU2 – MU3 (permite vaporilor de apa sa treaca si nu ii retine)
Prin faptul ca este permeabila la vapori si nu ii retine, aceasta va lasa materialul de substrat sa respire vapori, din acest motiv este IDEALA pentru aplicatiile pe LEMN intrucat acesta nu se va “sufoca” si nu va prezenta risc de deterioarare in timp in acelasi timp. Are un grad de flexibilitate de aproximativ 15 %, din acest motiv este IDEALA pentru aplicatiile pe LEMN intrucat flexibila aceasta nu va fisura in timp la miscarile lemnului, si implicit nu va duce la creerea de punti termice (pierdere de temepratura).
Datorita formulei sale speciale se poate aplica de temperaturi de minus 15 grade Celsius
Emisie de substante periculoase A+, nu emana compusi volatili organici, este sigura pentru spatiile de locuit.
Nu isi modifica conductibilitatea termica “Lambda λ” dupa imbatranire (conform declaratiei de performanta)
Este unicul material izolator, care daca este aplicat in grosimi corespunzatoare ofera protectie impotriva condensului si mucegaiului, chiar si fara folie anti-condens.
Spuma produsa de Hunstman Buidling Solutions este tratata astfel incat nu prezinta valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre.Datorita proprietatilor sale deosebite de etansare, spuma poliuretanica nu permite alergenilor sau altor substante din exteriorul casei sa patrunda la interior deasemenea datorita proprietatilor sale deosebite de etansare, spuma poliuretanica nu permite alergenilor sau altor substante din exteriorul casei sa patrunda la interior.
De la 15 cm grosime este un excelent izolator fonic
Producatorul ofera un certificat de garantie de 25 de ani pentru aplicatii prin AHP IzoTerm.
Descarca de aici declaratia de performanta a spumei poliuretanice cu celula deschisa de la Huntsman Building Solutions.
Este recomandata majoritar pentru a fi aplicata in interior, are perfomante excelente atat din punct de vedere termoizolant cat si din punct de vedere fonoizolant,aplicata in grosimi corespunzatoare.
Grosime recomandata minim 10 cm. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 18-20 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula deschisa de la Huntsman Building Solutions.
Spre deosebire de alte metode de fonoizolatie precum vata bazaltica, celuloza, polistiren.. spuma poliuretanica aplicata prin pulverizare adera 100 % la substrat se umfla si acopera toate crapaturile, eliminand astfel toate cavitatile acustice.
Spuma poliuretaica cu celula deschisa este cel mai bun izolator fonic existent, si este recomandata in grosimi de plus 15 -18 cm.
Spuma cu celule deschise este permeabila la vapori, permite umiditatii sa treaca de stratul isolator dar nu o retine. Pentru o utilizare corecta a acestui material trebuie luat in considerare si in calcul intregul element constructiv cu toate straturile acestuia, din punct de vedere al fluxului de vapori si riscul condensarii. Astfel exista aplicatii unde nu este necesara aplicarea unei bariere de vapori si alte aplicatii unde este obligatorie montarea unei bariere de vapori.
Spuma cu celula deschisa HBS are o rata extrem de redusa de absorbtie a apei, asta inseamna ca in in cazul in care accidental apa ar patrunde in stratul de spuma, aceasta se va scurge in scurt timp iar spuma va reveni la capacitatea initiala fara a fi afectata, spre deosebire de vata minerala, care isi pierde definitiv capacitatea de izolare termica odata ce intra in contact cu apa.
Cookie name | Active |
---|