Spre deosebire de materialele termoizolante clasice, spuma nu se degradeaza in timp, avand o durata de viata medie de aproximativ 80 de ani.
Fara indoiala spuma poliuretanica pentru izolatii profesionale se poate incadra ca fiind unul dintre cele mai bune si performante materiale pentru solutii de termo si fono izolatie din la nivel MONDIAL.
O izolatie termica excelenta
O izolatie fonica excelenta
Costuri reduse cu pana la 50% cu incalzirea si racirea
Durabilitate de pana la 80 de ani
Instalare rapida
Protectie impotriva rozatoarelor si a altor daunatori
Bariera impotriva condensului
Nu intretine arderea
Garantie 25 de ani
In ultimii ani tendinta si nevoia de a contrui o CASA PASIVA este in crestere, in acest caz spuma poliuretanica contribuie cu succes, de la Fundatie, Soclu, Plansee, Pereti (interior/exterior), Tavane, Acoperis, la realizarea unei adevarate CASE PASIVE. Prin proprietatile sale termo, fono si hidro izolante excelente cat si a modului unic de aplicare prin pulverizare la presiuni de peste 100 de bari, spuma poliuretanica este singurul material care patrunde in toate cavitatile precum si in porii nevazuti ai materialului de substrat, asigurand astfel o izolatie perfecta fara intreruperi (punti termice = pierderi de caldura).
Fara o termoizolatie buna a imobilului vor exista mereu pierderi necontrolate de temperatura si disconfort termic semnificativ, ceea ce va duce ulterior la facturi ridicate cu incalzirea sau racirea acestuia. Termoizolatia calitativa contribuie totodata si la prelungirea duratei de viata a cladirilor: o umiditate scazuta inseamna mai putine probleme cu condensul, indepartand si riscul de aparitie a mucegaiului.
Spuma produsa de Hunstman Buidling Solutions este o spuma de ultima generatie, (generatia a 4-a aparuta in 2020 – vezi aici istoria spumei poliuretanice) cu un coeficient de emisie de substante periculoase A+ ceea ce inseamna este sigura pentru spatii de locuit si nu are emisii de compusi volatili organici in timp.
Caldura se poate pierde datorita fluxului aerului (miscarea termica sau dinamica a aerului), de exemplu, aerul poate patrunde prin tavanul mansardelor ne-etans izolate sau prin peretii unei cladiri slab izolate (schimb de caldura dintre materialele individuale) si mai ales in sensul puntilor termice.
Din acest motiv, cerintele pentru o cladire economica din punct de vedere energetic sunt nu numai o izolatie buna si corect aplicata pe peretii cladirilor, dar si o etanseitate ridicata. In acest sens spuma poliuretanica este singurul material care prin modului unic de aplicare prin pulverizare la presiuni de peste 100 de bari patrunde in toate cavitatile precum si in porii nevazuti ai materialului de substrat, asigurand astfel o izolatie perfecta fara intreruperi (punti termice = pierderi de caldura).
Este foarte important ca materialul izolant ales sa aiba o buna protectie la foc. La AHP IzoTerm folosim doar spuma poliuretanica clasa E de la producatorul Huntsman Building Solutions, ceea ce insemna ca nu intretine arderea(pe piata sunt si spume clasa de foc F, ceea ce insemna “combustie”, adica intretin arderea).De ce este important acest aspect? Spre exemplu: majoritatea incendiilor au la baza scurt-circuite, adica flama de intensitate scurta. In cazul unei spume de clasa F este suficient ca aceasta sa propage focul pe toata suprafata ei, lucru care nu se intampla in cazul unei spume de clasa E.
La cerere la fiecare lucrare putem efectua test de foc, pe o mostra din spuma ce urmeaza a fi aplicata. Testul consta in turnarea de benzina pe mostra de spuma si aprinderea acesteia. Dati click aici pentru a vedea unul dintre testele de foc efectuate de catre noi.
Majoritatea magazinelor mari cu specific de materiale de constructii sustin ca materialele traditionale de izolatie sunt cele mai bune si eficiente, intrucat acestea reprezinta o sursa de venit pentru ei, iar producatorii acestora le ofera discount-uri nenumarate. Marea majoritate fac asta intrucat obiectivul lor la final de zi este profitabilitatea. Ce s-ar intampla daca ar recomanda spuma poliuretanica? Cum ar putea sa o vanda, daca aceasta nu se poate aplica decat de aplicatori autorizati, si nu poate fi vanduta ca materie prima?
Deasemenea o parte dintre constructori sustin ca materialele traditionale de izolatie sunt cele mai bune si eficiente. Dar ce nu ne spun este ca montajul acestora de catre ei, inseamna un venit in plus facturat pentru manopera. Fie tin la obiceiurile lor si nu vor sa incerce si lucruri, tehnologii sau materiale noi.
In concluzie este foarte important sa avem o casa izolata corect si etans care reuseste sa pastreze caldura pe perioada iernii, iar pe timpul verii va mentine o atmosfera racoroasa, deoarece iarna va impiedica pierderile de aer cald, iar vara intrarea aerului cald. Asadar cum raspundem intrebarii:
Ce fel de material trebuie sa alegem pentru o izolatie corecta?
Sunteti familiar cu proverbul: “Fiecare cioara isi lauda puiul”? Asa si fiecare producator / vanzator / aplicator / constructor / proiectant, are o parere proprie si sustine sistemul promovat de el ca fiind cel mai bun, fie ca discutam de spuma poliuretanica, vata minerala, fibra de sticla, termoizolatia din lana de oaie, termoizolatia din fibre lemnoase, celuloza, samd. Si in acest sens fiecare aduce dovezi, mai mult sau mai putin palpabile, dovedite sau nedovedite prin surse sau documente, bazate doar pe supozitii sau perceptii personale, sau prin traditionalul “am auzit eu ca…”.
Noi fiind unii dintre cei de mai sus putem fi perceputi ca fiind subiectivi cand discutam despre spuma poliuretanica, si este corect sa credeti asta. Asadar va invitam pe dumneavostra sa va puneti urmatoarele intrebari inainte de alege materialul pentru o izolatie corecta?
Ce sistem de izolatie adera 100% la substrat, patruzand in toate cavitatile precum si in porii nevazuti ai materialului de substrat?
Ce sistem de izolatie se poate aplica in cele mai greu accesibile locuri?
Ce sistem de izolatie etanseaza perfect, asigurand astfel o bariera de aer fara punti termice (pierderi de caldura)?
Ce sistem de izolatie poate poate indeplini in acelasi timp o protectie la vapori?
Ce sistem de izolatie poate ajuta la rigidizarea unei constructii?
Ce sistem de izolatie nu pune presiune / greutate excesiva asupra structurii imobilului dumneavosta?
Ce sistem de izolatie va ofera protectie impotriva rozatoarelor sau a insectelor?
Ce sistem de izolatie nu permite alergenilor sau altor substante din exteriorul casei sa patrunda la interior?
Ce sistem de izolatie va ofera protectie impotriva mucegaiului chair si fara folie anti-condens?
Ce sistem de izolatie nu emana (dovedit si certificat) compusi volatili organici in timp?
Ce sistem de izolatie nu intretine arderea?
Ce sistem de termoizolatie are cea mai buna rezistenta termica in grosmi similare (conform declaratiilor de performanta – conforme cu orginalul)?
Ce sistem de izolatie se poate instala rapid, fara a fi nevoie de un deranj mare (mai ales in cazul unei locuinte deja locuite)?
O alta poblema deloc de neglijat o constituie prezenta rozatoarelor sau a insectelor, in interiorul sistemului de termoizolatie. Spuma produsa de Hunstman Buidling Solutions este tratata astfel incat nu prezinta valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre. Deasemenea datorita proprietatilor sale deosebite de etansare, spuma poliuretanica nu permite alergenilor sau altor substante din exteriorul casei sa patrunda la interior.
Daca ati gasit raspunsul la intrebarile de mai sus, si implicit un material izolator care raspunde pozitiv la majoritatea intrebarilor de mai sus inseamna ca sunteti pe drumul cel bun spre alegerea unui sistem de izolatie potrivit proiectului dumneavostra!
Vrei sa afli mai multe despre diferentele dintre spumele poliuretatice de pe piata din Romania? Gasiti aici un “Ghid practic” care sa va ajute sa alegeti cea mai buna varianta spumei poliuretanica pentru proiectul dumneavostra!
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca sunteti multumit de acesta. View more