AHp IzoTerm foloseste doar, spuma poliuretanica premium de generatia a 4-a, care a aparut abia in 2020 (vezi articol “Istoria spumei poliuretanice) de la Huntsman Buidling Solutions (lider mondial in productia de spuma poliuretanica), care nu emana compusi volatili organici, indicele COV (emisie de substante periculoase) este A+, asta insemana ca este foarte sigura pentru spatiile de locuit, mai mult are indicele ODP (potentialul de epuizare a ozonului) zero. Din pacate pe piata din Romania sunt mult niveluri de calitate a spumei poliuretanice, se folosesc inclusiv spume de generatia a 3-a, bazate pe agent de expandare gaz HFC (gaz interzis deja in multe state din UE si SUA), datorata emiilor de compusi volatili organici generate de acesta si a impactului asupra stratului de ozon. Sursa: https://insideclimatenews.org/news/11052021/the-epa-proposes-a-ban-on-hfc-23-the-most-potent-greenhouse-gas-among-hydrofluorocarbons-by-october-2022/. Materiele folosite de noi sunt exclusive cele ale Huntsman Buidling Solutions: celula inchisa- agent expandare gaz HFO (generatia a 4-a), celula deschisa agent expandare APA. De fiecare data punem la dispozite clientilor si partenerilor nostri documentatia completa a spumei poliuretanice folosite: declaratia de performanta si fisa tehnica.
AHp IzoTerm foloseste doar, spuma poliuretanica premium de la Huntsman Buidling Solutions (lider mondial in productia de spuma poliuretanica), care are clasa de foc E, ceea ce insemna ca nu intretine arderea. La cerere la fiecare lucrare putem efectua pe loc test de foc, pe o mostra din spuma ce urmeaza a fi aplicata. Testul consta in turnarea de benzina pe mostra de spuma si aprinderea acesteia. Din pacate pe piata din Romania, sunt aplicate foarte multe spume poliuretanice clasa F, ceea ce insemna combustie, adica intretine arderea. De ce este important acest aspect? Majoritata incendiilor au la baza scurt-circuite, adica flama de intensitate scurta. In cazul unei spume de clasa F este suficient ca aceasta sa propage focul pe toata suprafata ei. In cazul unei spume de clasa E, nu se va intampla nimic la disparitia flamei.. Recoamdam sa fiti atenti la acest aspect si sa cereti furnizorului dumneavoastra de spuma un astfel de test.. De fiecare data punem la dispozite clientilor si partenerilor nostri documentatia completa a spumei poliuretanice folosite: declaratia de performanta si fisa tehnica.
AHP IzoTerm este partener autorizat al Huntsman Building Solution iar personalul nostru este instruit si testat periodic chiar de producator, astfel suntem autorizati sa oferim garantie atat pentru manopera, cat si pentru materiale. Huntsman Building Solution este lider Mondial in productia de spuma poliuretanica, cu experianta acumulata de peste 100 de ani, si este singurul producator care ofera o GARANTIE pentru spuma 25 de ani pentru aplicatiile excutate de AHP IzoTerm.
In cazul in care nu este ales corect tipul de spuma poliuretanica, este posbil ca aceasta sa afecteze lemul. Spuma poliuretanica cu celula inchisa este bariera de aer si baiera de vapori, deasemenea acest tip de spuma este rigida, similara polistirenului extrudat. In cazul aplicarii acestui tip de spuma pe lemn exista doua riscuri: 1. Ca lemul sa nu mai respire, intrucat spuma poliuretanica cu celula inchisa este bariera de vapori, caz in care exista riscul ca lemnul sa se degradeze intrucat nu va mai respira. 2. Deasemenea datorata faptului ca acesta este o spuma rigida si a faptului ca lemnul lucreaza in timp, exista riscul sa apara fisuri in spuma, ceea ce insemna aparitia de punti termice = pierderi de caldura. Acest tip de spuma este recomandat in special aplicatiilor pe: zidarie, beton, tabla si anume in proiecte de: fundatii, plansee, pereti interior / exterior, hale, containere… Spuma poliuretanica cu celula deschisa este bariera de aer, si are o permeabilitate la vapori de apa MU3, ceea ce inseamna ca permite ca vaporii de apa sa treaca si nu ii retine, asadar lemnul va respira si nu se va degrada in timp, deasemenea acest tip de spuma este flexibila, cu un grad de elasticitate de aproxomativ 15%, asadar va prelua miscarile lemnului in timp si nu va prezenta risc de fisuri. In concluzie, daca alegem corect tipul de spuma, si anume spuma poliuretanica cu celula deschisa nu vom avea riscul de degradare a lemnului si nici de aparitie a fisurilor.
Modul de aplicare al spumei poliuretanice este total diferit fata de modul de aplicare al celorlalte materiale termoizolante. Acest tip de izolatie se aplica doar cu utilaje profesionale la presiuni de peste 100 de bari, si in acest fel patrunde in cele mai mici goluri, inclusiv in porii materialului de substrat, ceea ce insemna ca are aderenta de 100% cu materialul de substrat, si nu lasa goluri de aer. Deasemenea datorata modului de aplicare acest tip de izolatie nu are intreruperi ca si in cazul izolatiei cu alte tipuri de materiale termoizolante traditionale (vata, polistiren), practic veti avea o izolatie continua fara intreruperi pe toata suprafata izolata. Durata de executie este foarte rapida in comparatie cu alte tipuri de materiale termoizolante traditionale, majoritatea proiectelor mici si medii fiind finalizate intr-o zi. Pretul pe acest tip de izolatie include material + manopera. Datorita modului de aplicare, acest tip de izolatie si anume pulverizare pe suprafete se poate aplica si in spatiile greu accesibile. Proprietatile termice si fonice sunt net superioare oricariu material termoizolant in grosimi similare, pentru a vedea concret acest lucru trebuie consultata si comparata declaratia de performanta si fisa tehnica a fiecarui material in parte. Durata de viata a sistemului de izolatie cu spuma poliuretanica este in medie de 80 de ani. Spuma poluretanica folosita de AHP IzoTerm este exclusiv de la producatorul Huntsman Building Solution care este lider Mondial in productia de spuma poliuretanica, cu experianta acumulata de peste 100 de ani, si este singurul producator care ofera o GARANTIE pentru spuma 25 de ani pentru aplicatiile executate de AHP IzoTerm.
Avand in vedere ca spuma poliuretanica atat cu celula inchisa cat si cu celula deschisa este bariera de aer iar modul de aplicare al spumei poliuretanice este total diferit fata de modul de aplicare al celorlalte materiale termoizolante izolatie si anume se aplica doar cu utilaje profesionale la presiuni de peste 100 de bari, si patrunde in cele mai mici goluri, inclusiv in porii materialului de substrat, ceea ce insemna ca are aderenta de 100% cu materialul de substrat, si nu lasa goluri de aer, aceasta nu lasa locuri libere pentru ca rozatoarele / soarecii sau alti dauntaori sa isi faca cuib. Mai mult prin formula sa de fabricatie spuma poliuretanica premium de la producatorul Huntsman Building Solution nu constituie sursa de hrana pentru acestia, asadar nu trebuie sa va faceti grija in privinta rozatoarelelor sau altor daunatori in cazul acestui tip de izolatie
Spuma poliuretanica profesionala folosita in cazul sitemelor de termoziolatie, nu are nimic in comun cu spuma clasica la tub folosita spre exememplu in cazul fixarii usilor sau tamplariei de tip termopan, unde probabil se observa acest comportament in cazul spumei lasata descoperita. Daca se taie in sectiune spuma poliuretanica profesionala folosita in cazul sitemelor de termoziolatie si se compara cu spuma clasica la tub folosita se pot vedea diferente majore si anume goluri de aer si densitate. Durata de viata a sistemului de izolatie cu spuma poliuretanica este in medie de 80 de ani. Singurul “inamic” al spumei poliuretanice profesionala folosita in cazul sitemelor de termoziolatie sunt razele solare directe, asadar daca nu aveti izolatia cu spuma poliuretanica expusa direct la soare, aceasta isi va pastra proprietatile pana la 80 de ani. Spuma poluretanica folosita de AHP IzoTerm este exclusiv de la producatorul Huntsman Building Solution care este lider Mondial in productia de spuma poliuretanica, cu experianta acumulata de peste 100 de ani, si este singurul producator care ofera o GARANTIE pentru spuma 25 de ani pentru aplicatiile executate de AHP IzoTerm.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca sunteti multumit de acesta. View more