Izolatii cu spuma poliuretanica. Ahpizoterm Romania este specializata in izolarea cladirilor cu spuma poliuretanica de cea mai buna calitate.
Afla mai multeRelatii clienti
Hunedoara
Poliureea reprezintă o tehnologie de hidroizolație recentă și mult mai avansată decât hidroizolațiile clasice precum membranele butuminoase
Dezvoltată spre finalul anilor 1980 pentru industria auto, poliureea este în present folosit într-o gamă variată de aplicații. Folosirea sa pentru hidroizolații a cunoscut o creștere spectaculoasă în popularitate în ultimii ani datorită timpului scurt de aplicare și rezistenței extreme la coroziune, factori abrazivi și chimici
Tehnologia se bazează pe reacția unei componente izocianat cu un amestec de amine. Reacția este foarte rapidă, cu un timp de întărire de câteva secunde și produsul este ușor de aplicat, însă necesită aparatură speciala și aplicatori instruiți.
Nu există emisii de COV (compus organic volatil). Acest lucru face ca hidroizolațiile cu poliuree să fie o opțiune mai bună pentru mediu și sănătate.
Poliureea proaspăt aplicată se stabilizează în câteva secunde, poate fi călcată în mai puțin de un minut, se stabilizează complet în 24 de ore și este tolerantă la imersie totala de apă în 1-3 zile. Procesul de acoperire cu poliuree este rapid și eficient.
Poliureea rezistă la abraziune ridicată, impact și stres mecanic extrem. Are o protecție excelentă împotriva impacturilor mecanice, minimizând daunele aduse suportului pe care este aplicată. Poliurea asigură și protecție împotriva coroziunii.
Poliureea este excelentă pentru impermeabilizare și imersie: creează o peliculă impermeabilă, continuă, fără îmbinări, cu o capacitate excelentă de umplere a fisurilor și o aderență excelentă la metal și beton
Poliureea este extrem de elastică: alungire de până la 400%, menținând elasticitatea chiar și la -40 ° C. Fiind extrem de elastică, poliureea are o mare capacitate de umplere a fisurilor și rezistență la abraziune.
Poliureea este extrem de rezistentă la chimicale, iar rezistența chimică poate fi și mai mult îmbunătățită prin acoperirea cu o vopsea alifatică.
Poliureea poate fi aplicată în spații interioare și exterioare. Când vine vorba de temperaturi, poliurea este operațională într-o zonă largă de temperaturi. De asemenea aplicarea se poate face până la temperatura de -20 ° C.
Poliureea are în general culoarea gri, dar se poate vopsi în orice culoare RAL prin aplicarea unui strat de vopsea alifatică peste.
Majoritatea hidroizolațiilor cu poliuree se aplică prin sprayere cu aparate de proporționat bicomponente.
Două substanțe(un amestec de amine/rașină și izocianat) se unesc într-o camera de amestec din interiorul pistolului, cu presiune și temperaturi foarte mari.
Reacția are loc instantaneu și poliureea este sprayata. Timpul de întărire a materialului este de doar câteva secunde.
Această etapă este crucială și în funcție de tipul de suport trebuie acționat corespunzător.
În cazul aplicărilor peste carton(membrană bituminoasă), acesta trebuie degresat daca este cazul, iar bucățile de carton ce nu sunt bine lipite, trebuie înlăturate. De asemenea vor fi montate aerisiri pentru a facilita procesul de evaporarea a umidității acumulate sub carton.
În cazul aplicărilor peste beton, acesta trebuie curățat foarte bine și degresat daca este cazul. Daca betonul nu are porozitatea necesară trebuie sablat sau elicopterizat. În rosturile de dilatare sau la îmbinări se va introduce mastic poliuretanic.
Primerul are rolul de a asigura un suport stabil și aderent pentru poliuree. Acesta poate fi de 2 tipuri:
Primer poliuretanic: Se aplică cu trafaletul în special pe suport din beton și are un timp de reacție de 12-24h. Dacă suportul este foarte poros este recomandat aplicarea celui de-al doilea strat.
Spuma poliuretanică: Se aplică prin sprayere în strat de minim 1cm, avand un timp de reacție foarte rapic(cateva secunde). Se poate aplica pe orice tip de suprafață, avantajul fiind ca poliureea poate fi aplicată imediat după.
Poliureea se aplică prin sprayere, în 3 straturi încrucișate pentru a asigura o stabilitate perfecta. Grosimea ei va fi de minim 1.5mm, în funcție fiecare aplicație în parte.
Timpul de reacție este foarte scurt, de doar câteva secunde.
În cazul aplicărilor în care poliureea va rămâne expusă la soare, trebuie aplicat și nu coating alifatic pentru protecția la radiația UV. Dacă poliureea râmăne expusă la soare în decurs de câteva luni va începe să se degradeze.
Coatingul alifatic este aplicat cu trafaletul sau cu aparate de tip airless și are un timp de reacție de 12h.
Lucrarea de hidroizolație cu poliuree poate fi combinată cu succes cu o lucrarea de termoizolație.
Acest lucru se face foarte usor folosind spuma poliuretanica în loc de primer si ingrosand stratul de spuma pana la obtinerea rezistentei termice dorite.
In acest caz însa, suprafata rezultata va fi neuniforma. Pentru egalizarea se toarna o sapa armata de nivel peste spuma, după care se continua procesul de hidroizolatie (pasii 1-4).
Cookie name | Active |
---|