Cu un coeficient de conductivitate termica Lambda λ intre 0.025 si 0.038 W/mK si o aplicare continua la presiuni pe peste 100 de bari, fara punti termice (pierdere de temepratura), spuma poliuretanica este probabil cel mai eficient material izolator existent.
Asa cum probabil deja ati aflat, spuma poliuretanica se imparte in doua categorii:
Spuma poliuretanica cu celula deschisa – Este o spuma flexibila, cu densitate minim 8-12 kg/m3 si cu un coeficient de conductivitate termica Lambda λ intre 0.036-0.038 W/(mK). Are o flexibilitate de aproximativ 15%, este permeabila la vapori si nu ii retine, ceea ce inseamna ca materialul de substrat va respira. Este alegerea IDEALA pentru aplicatiile interioare pe LEMN (poduri, mansarde, tavane, pereti si nu numai). Este recomandata majoritar pentru a fi aplicata in interior, are perfomante excelente atat din punct de vedere termoizolant cat si din punct de vedere fonoizolant, aplicata in grosimi corespunzatoare.
Spuma poliuretanica cu celula inchisa (CCC4) – Este o spuma dura, rigida, cu densitate de minim 32-40 kg/m3 si cu un coeficient de conductivitate termica Lambda λ intre 0.025-0.026 W/(mK). Datorita duritatii sale, aceasta spuma va ranforsa suportul pe care este aplicata si nu va permite trecerea aerului sau a vaporilor de apa sa treaca prin ea. Este materialul ideal pentru zidarie, beton, suprafete metalice. NU se recomanda a fi aplicata pe lemn.
Asa cum am mai spus si intr-unul din articolele noastre anterioare, mansarda este locul unde nu trebuie sa faci rabat la calitate.
Stiai ca prin tavanul unei mansarde tipice se poate pierde peste 50% din caldura dintr-o casa?
Un alt factor specific mansardelor in special pe sistemele de tigla metalica este importanta izolatiei fonice.
Spuma cu celula deschisa este cea mai indicata pentru izolarea mansardelor atat termic cat si fonic, fiind o bariera de aer continua acesta nu permite aerului cald sa treaca de ea, iar prin faptul ca este permeabila la vapori si nu ii retine, aceasta va lasa materialul de substrat sa respire vapori, din acest motiv este IDEALA pentru aplicatiile pe LEMN intrucat acesta nu se va “sufoca” si nu va prezenta risc de deterioarare in timp in acelasi timp fiind flexibila aceasta nu va fisura in timp la miscarile lemnului, si implicit nu va duce la creerea de punti termice(pierdere de temepratura).
Materiale de substrat intalnite cel mai des la mansarde sunt: LEMN (astereala, osb, placaj) si Folie Anti-condens (se poate aplica si direct pe folia anti-condens, fara astereala, cu, conditia ca aceasta sa fie foarte bine intinsa, astfel incat nu aiba “burti”, si sa fie petrecuta minim 50 cm la imbinari)
Spuma recomandata pentru aplicatii pe: LEMN si Folie Anti-Condens – Celula deschisa minim 10 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 18-20 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula
deschisa de la Huntsman Building Solutions. In acelasi timp de la grosimi de 15-18 cm in sus vom avea si o izolatie fonica excelenta.
FOARTE IMPORTANT – Se recomanda ca, capriorii sa nu ramana descoperiti, intrucat acestia constituie in sine punti termice (pierdere de temepratura), asadar optim ar fi sa luam in vederea sigilarea lor cu un minin de 3-4 cm grosime. In aceasta situatie in cazul mansardelor se recomanda montarea in prealabil pe capriori a bridelor de rigips.
Avantajele termo si fono-izolarii mansardei cu spuma pulverizata:
* Prin expansiunea sa, izolatia se adapteaza tuturor formelor, prin pulverizare ajunge si in locurile greu accesibile.
* Cu trecerea timpului, izolatia nu se scurge, nu se dezlipeste (este extrem de usoara, adera 100% la substrat).
* Durata de viata medie 80 de ani.
* Izolatia elimina umezeala si totodata blocheaza excelent intrarea aerului.
* Izolatie fara nici un miros, fara nici o toxina eliberata in aer (clasificata in grupa A+).
* Spuma cu celula deschisa si pastreaza flexibilitatea (se adapteaza la miscarile lemnului).
* Datorita structurii celulare flexibile, reduce intr-un mod semnificativ zgomotul transmis prin aer.
* Fara valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre.
* GARANTIE 25 de ani pentru aplicatiile noaste.
In Romania podurile tehnice raman in general neizolate, din cauza ideii preconcepute ca este suficienta izolatia planseului dintre pod si camerele de dedesubt. Nimic mai gresit, insa!
Stiai ca prin podurile si tavanele unei constructii se poate pierde peste 50% din caldura dintr-o casa?
Izolatia podului este insa una extrem de importanta. Pe de o parte se creeaza o zona de tampon intre exterior si spatiul locuit, crescand eficienta izolatiei de pe planseu.
De asemenea, este foarte important sa tinem cont de riscul de aparitie al condensului pe timp de iarna, in special pe sistemele de tigla metalica. Acesta apare atunci cand aerul cald din pod se ridica spre acoperis si reuseste sa treaca de materialul izolator (in cazul in care exista), ajungand astfel la tabla rece, unde se va transforma in apa.
Totodata lipsa izolatiei in pod va duce la degradarea acoperisului in timp. Fara o izolatie corespunzatoare pe timp de iarna, aerul cald din pod va ajunge la acoperis si il va incalzi, producandu-se astfel condens. Din cauza condensului lemnul va fi afectat si in urma procesului de inghet/dezghet, va fi deteriorat in timp.
Materiale de substrat intalnite cel mai des la poduri-acoperis sunt: LEMN (astereala, osb, placaj), Folie Anti-condens (se poate aplica si direct pe folia anti-condens, fara astereala, cu, conditia ca aceasta sa fie foarte bine intinsa, astfel incat nu aiba “burti”, si sa fie petrecuta minim 50 cm la imbinari), Tigla Metalica (aplicata direct pe laturi)
Spuma recomandata pentru aplicatii pe: LEMN si Folie Anti-Condens – Celula deschisa minim 10 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 18-20 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula deschisa de la Huntsman Building Solutions. In acelasi timp de la grosimi de 15-18 cm in sus vom avea si o izolatie fonica excelenta
Spuma recomandata pentru aplicatii pe: Tigla Metalica (aplicata direct pe laturi) – Celula inchisa (CCC4) minim 3cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 13 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula inchisa (CCC4) de la Huntsman Building Solutions.
FOARTE IMPORTANT – Se recomanda ca, capriorii sa nu ramana descoperiti, intrucat acestia constituie in sine punti termice (pierdere de temepratura), asadar optim ar fi sa luam in vederea sigilarea lor cu un minin de 2-3 cm grosime de spuma poliuretanica. In aceasta situatie specifica podurilor-acoperisurilor spuma nu trebuie acoperita cu nimic, atat timp cat nu exista o sursa directa de raze ultraviolet / soare
NU se recomanda aplicarea direct pe tigla ceramica sau de beton, intrucat aceasta poate iesi prin golurile dintre acestea si va fi imposibil sa schimbati o tigla fara sa stricati sistemul de izolatie. In acest caz ca si solutie recomandam capsarea de folie anti-condens intre capriori, intinsa foarte bine, petrecuta aproximativ 50 cm la imbinari si capsata pe laturi si caprior (in interior). Optional se pot insuruba nistre horsuruburi mici pentru lemn pe partea de interior a capriorului (undeva la mijlocul lui), in forma de zig-zag, pe care se va intinde bine o sarma subtire.
Avantaje:
* Prin expansiunea sa, izolatia se adapteaza tuturor formelor, prin pulverizare ajunge si in locurile greu accesibile.
* Cu trecerea timpului, izolatia nu se scurge, nu se dezlipeste (este extrem de usoara, adera 100% la substrat).
* Durata de viata medie 80 de ani.
* Izolatia elimina umezeala si totodata blocheaza excelent intrarea aerului.
* Izolatie fara nici un miros, fara nici o toxina eliberata in aer (clasificata in grupa A+).
* Spuma cu celula deschisa si pastreaza flexibilitatea (se adapteaza la miscarile constructiei).
* Spuma cu celula inchisa (CCC4) aplicata pe Tigla Metalica (aplicata direct pe laturi), va rigidiza si consolida structura acoperisului
* Datorita structurii celulare flexibile, reduce intr-un mod semnificativ zgomotul transmis prin aer.
* Fara valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre.
* Garantie 25 de ani pentru aplicatiile noaste.
Probleme des intalnite, care au ca rezolvare spuma poliuretanica:
* Constructia complexa a anumitor acoperisuri reprezinta pentru materialele izolante o adevarata provocare. Produsele izolante clasice nu pot patrunde in cavitatile acoperisurilor asa cum o poate face spuma expandabila. Materialele izolatoare bazate pe fibre, cu trecerea timpului, incep sa alunece datorita greutatii lor, lucru ce diminueaza capacitatile lor termice. In cazul umiditatii excesive si mai ales in cazul
scurgerilor in acoperis, materialele izolante traditionale absorb apa, isi pierd toate caracteristicile termice iar dupa uscare nu le mai pot recupera.
* Majoritatea materialelor izolante sunt distribuite in role sau panouri si trebuie taiate, manipulate, comprimate, asezate, pentru a putea umple cu ele spatii inguste sau greu de accesat (cum ar fi spatiul din jurul cutiilor electrice), ceea ce reduce valoarea rezistentei lor termice si solicita folosirea unui material suplimentar, care sa asigure impermeabilitatea lor, eficienta acestuia scade si ea in timp.
* Izolarea structurilor este si ea dificil de executat, deoarece materialele izolante traditionale trebuie taiate la comanda, pentru a putea copia cu exactitate forma structurilor, ceea ce nu se intampla foarte des.
Fie ca vorbim de plansee de lemn, rigips sau din beton, izolarea acestora este un factor cheie pentru a obtine confortul termic in toate camerele de dedesubt.
Stiai ca prin podurile si tavanele unei constructii se poate pierde peste 50% din caldura dintr-o casa?
Cand trebuie sa luam in calcul izolarea planseului? Atunci cand acesta separa camerele locuite de un pod tehnic, neincalzit. Pe vreme rece, aerul cald din camerele de dedesubt se va ridica spre planseu si va trece foarte usor prin acesta ajungand in pod unde se va pierde inutil. Totodata, atunci cand temperaturile in pod scad sub 0 grade exista riscul de aparitie a condensului datorita diferentei mari de temperatura. Aceste lucuri se pot observa atat la constructiile de tip case rezidentiale, constructii comerciale cat si la cladirile de tip blocuri de apartamente.
Izolatia cu spuma poliuretanica este singura metoda care asigura o sigilare perfecta a planseului si protejarea camerelor de sub planseu de temperaturile reci de deasupra sau invers in cazul in beciurilor.
Este recomandat de asemenea sa se izoleze planseul si atunci cand deasupra avem o mansarda incalzita, pentru o separare termica mai buna a spatiilor.
Spuma poliuretanica poate fi aplicata atata de sus in jos (pod sau beci spre planseu) cat si de jos in sus (din interior spre tavan/planseu)
Materiale de substrat intalnite cel mai des la plansee sunt: LEMN (astereala, osb, placaj), Rigips, Beton (placa).
Spuma recomandata pentru aplicatii pe: LEMN, Rigips si Beton (placa) – Celula deschisa minim 10 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 18-20 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula deschisa de la Huntsman Building Solutions. In acelasi timp de la grosimi de 15-18 cm in sus vom avea si o izolatie fonica excelenta. Important – acolo unde se aplica pe beton (placa), in pod si se doreste accesul, respectiv circularea ocazionala pe substratul de spuma, nu se poate calca direct pe spuma poliuretanica cu celula deschisa.
FOARTE IMPORTANT – Se recomanda ca, grinzile de lemn (in cazul in care sunt) sa nu ramana descoperite, intrucat acestea constituie in sine punti termice (pierdere de temepratura), asadar optim ar fi sa luam in
vederea sigilarea lor cu un minin de 3-4 cm grosime. In aceasta situatie in cazul tavanelor se recomanda montarea in prealabil pe grinzi a bridelor de rigips.
Spuma recomandata pentru aplicatii pe: Beton (placa) acolo unde se aplica pe tavan, in pod si se doreste accesul, respectiv circularea ocazionala pe substratul de spuma – Celula inchisa (CCC4) minim 5 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 13 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula inchisa (CCC4) de la Huntsman Building Solutions.
In cazul caselor vechi locuite, unde deseori intalnim un sistem de izolatie deficitar, si de multe ori planseul din pod este prafuit excesiv sau dupa caz acoperit cu un strat de pamant, sau alte materiale, se poate aplica doar dupa curatarea acestuia si anume indepartarea prafului, pamantului sau a altor materiale si efectuarea unei operatiuni de aspirare. Ca si solutie de compromis, daca operatiunile de mai sus nu se pot efectua si totusi se doreste izolarea planseului se recomanda capsarea pe intreaga suprafata a unei folii anti-condens, intinsa foarte bine si petrecuta aproximativ 50 cm la imbinari.
Avantajele utilizarii spumei poliuretanice:
* Temperatura echilibrata a podelei creste confortul
* Spatiile sunt mai putin zgomotoase
* Reducerea riscurilor de deformare a structurilor tavanelor
* Prin expansiunea sa, izolatia se adapteaza tuturor formelor, prin pulverizare ajunge si in locurile greu accesibile.
* Cu trecerea timpului, izolatia nu se scurge, nu se dezlipeste (este extrem de usoara, adera 100% la substrat).
* Durata de viata medie 80 de ani.
* Izolatia elimina umezeala si totodata blocheaza excelent intrarea aerului.
* Izolatie fara nici un miros, fara nici o toxina eliberata in aer (clasificata in grupa A+).
* Spuma cu celula deschisa si pastreaza flexibilitatea (se adapteaza la miscarile constructiei).
* Spuma cu celula inchisa (CCC4) permite circularea ocazionala pe substratul de spuma
* Datorita structurii celulare flexibile, reduce intr-un mod semnificativ zgomotul transmis prin aer.
* Fara valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre.
* Garantie 25 de ani pentru aplicatiile noaste.
Probleme des intalnite, rezolvate de izolatia cu spuma:
* Podelele reci si inconfortabile
* Zgomote nedorite in podea
* Deformarea structurilor tavanelor cauzata de dezvoltarea mucegaiului in podele
Izolarea peretilor exteriori ai unei case reprezinta in general prima linie de aparare impotriva pierderilor de caldura si de energie.
Aceasta se poate face atat din interiori cat si din exterior, izolatia cu spuma poliuretanica fiind din nou solutia cea mai eficienta.
Stiai ca prin peretii unei constructii se poate pierde peste 25% din caldura dintr-o casa? Iar prin pardoseala / fundatie peste 10%?
In functie de materialul din care sunt facuti PERETII putem distinge trei categorii:
1.Pereti din LEMN
Sunt pereti formati din grinzi, folositi la structura caselor din lemn. Inchiderea acestor grinzi este facuta de obicei cu panouri de OSB, izolatia fiind aplicata de obicei in partea interioara.
Spuma recomandata – Celula deschisa minim 10 cm grosime.
Prin faptul ca este permeabila la vapori si nu ii retine, spuma poliuretanica cu celula deschisa va lasa materialul de substrat sa respire vapori, din acest motiv este IDEALA pentru aplicatiile pe LEMN intrucat acesta nu se va “sufoca” si nu va prezenta risc de deterioarare in timp in acelasi timp fiind flexibila aceasta nu va fisura in timp la miscarile lemnului, si implicit nu va duce la creerea de punti termice (pierdere de temepratura).
2. Pereti din Zidarie (caramida, BCA) Beton (placa), Socluri si Pardoseli
Sunt peretii pe care ii gasim in majoritatea imobilele din Romania. Izolatia este facuta de cele mai multe ori pe exterior folosind polistiren expandat sau extrudat de la 3 la 20cm.
In acest caz spuma poliuretanica se poate aplica atat la interior cat si la exterior.
Pentru aplicatiile interioare in cazul peretilor, soclurilor si paroselilor, in functie de spatiul pe care il avem la dispozitie se recomanda astfel:
Pentru aplicatiile exterioare, pentru pereti si socluri se recomanda exclusiv – Spuma poliuretanica cu celula inchisa (CCC4) la o grosime minima de 3 cm
Izolatia cu spuma poliuretanica cu celula inchisa (CCC4) se preteaza foarte bine in acest caz, fiind suficienta o grosime de 3-5 cm celula inchisa (CCC4) pentru a echivala polistirenul extrudat de 10cm.
Se preteaza in cazul fatadelor ventilate sau in cazul in care se executa placari peste spuma pe exterior.
Pentru finisare clasica se recomanda aplicarea unei plase de Buzau peste spuma sau plasa de polistiren, iar peste aceasta plasa se va aplica tencuiala folosind adeziv un adeziv mineral, pentru a nivela toate deformarile spumei.
In cazul Soclurilor si Pardoselilor datorita permeabilitatii la vapori, spuma poliuretanica cu celula inchisa (CCC4) prezinta rezistenta impotriva transferului de vapori, asadar poate actiona ca si o hidroizolatie (exceptand zonele cu umiditate excesiva sau picatura de apa directa), iar in cazul Pardoselilor este ideala in combinatie cu sistemul de incalzire in pardoseala.
Este sensibila la razele directe UV / Soare, in cazul aplicatiilor exterioare se impune a fi acoperita (in general prin sisteme de fatade ventilate, placare sau tencuire).
Pentru pereti din tabla se recomanda exclusiv – Spuma poliuretanica cu celula inchisa (CCC4) la o grosime minima de 3 cm
In toate cazurile aplicatiilor pe pereti socluri si pardoseala:
Avantaje:
* Prin expansiunea sa, izolatia se adapteaza tuturor formelor, prin pulverizare ajunge si in locurile greu accesibile.
* Cu trecerea timpului, izolatia nu se scurge, nu se dezlipeste (este extrem de usoara, adera 100% la substrat).
* Durata de viata medie 80 de ani.
* Izolatia elimina umezeala si totodata blocheaza excelent intrarea aerului.
* Spuma cu celula inchisa (CCC4) poate actiona ca si o hidroizolatie (exceptand zonele cu umiditate excesiva sau picatura de apa directa)
* Izolatie fara nici un miros, fara nici o toxina eliberata in aer (clasificata in grupa A+).
* Spuma cu celula deschisa si pastreaza flexibilitatea (se adapteaza la miscarile constructiei).
* Spuma cu celula inchisa (CCC4) aplicata pe structuri de zidarie si beton, va rigidiza si consolida structura constructiei
* Datorita structurii celulare flexibile, reduce intr-un mod semnificativ zgomotul transmis prin aer.
* Fara valoare nutritiva pentru bacterii, insecte sau rozatoare si deoarece nu permite patrunderea aerului nici nu ii incurajeaza sa foloseasca spuma ca si cuib, spre deosebire de celelalte materiale izolante din fibre.
* Garantie 25 de ani pentru aplicatiile noaste.
Probleme des intalnite, pe care izolatia cu spuma poliuretanica le-a rezolvat:
* Mai bine de 40% din pierderile de energie sunt cauzate de pierderile necontrolate de aer. Cu cat aerului este mai umed, cu atat mai multa energie poate transfera.
* Mai bine de 99% din umiditate este transferata prin aer si isi poate face aparitie in timpul gatitului sau a dusurilor. Daca umiditatea se transfera prin aer, trecand prin pereti, ea se poate condensa si poate duce la formarea mucegaiului.
* Nu transfera zgomotele, care de cele mai multe ori vin din exterior, de la instalatiile sanitare si din incaperile alaturate.
* Fluxuri de aer, care formeaza puncte calde si reci. Punctele reci sunt situate in pereti externi slab izolati sau in locuri greu accesibile, predispuse la condens.
Halele si depozitele sunt de cele mai multe ori locuri foarte reci si cu umiditate mare, devenind astfel medii unde lucrul este inconfortabil. Cu toate acestea folosind spuma poliuretanica putem transforma acest spatiu intr-un loc calduros si confortabil.
De asemenea spuma poliuretanica va elimina complet riscul de aparitie a condensului, evitand astfel riscul asupra sanatatii angajatilor sau distrugerea stocurilor.
Izolarea unei hale dureaza in general intre 1-10 zile, in functie de marimea spatiului si dificultatea lucrarii, fiind cu cel putin 50% mai rapida decat orice alta metoda de izolare. Astfel functionalitatea halei va fi perturbata cat mai putin.
In general halele sunt construite din panouri sandwich sau in cele mai nefericite cazuri din tabla. Aceasta din urma are un coeficient de conductivitate termica dezastruos de 237W/mK (cazul aluminiului), ducand astfel la pierderea aproape instantanee a caldurii.
Spuma poliuretanica pe de alta parte are un coeficient de conductivitate Lambda λ intre 0.025 si 0,026W/mK fiind capabila sa reduca pierderile energetice cu peste 90%.
Spuma recomandata pentru aplicatii in hale – Celula inchisa (CCC4) minim 3 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 13 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula inchisa (CCC4) de la Huntsman Building Solutions.
Orice casa trebuie izolata pentru a obtine confortul si eficienta energetice dorite, insa o casa facuta dintr-un container prezinta niste provocari aparte:
Condensul -Temperaturile scazute de pe timpul iernii pot cu usurinta transforma containerul intr-o camera frigorifica. Precum o bere rece pe timpul verii, condensul poate aparea cu usurinta atunci cand aerul cald din interior intra in contact cu metalul rece. Iar cu odata cu condensul, apare mucegaiul, rugina si coroziunea
Materiale alternative – Metalul reprezinta unul dintre cele mai bune conductoare de caldura cu un coeficient de conductivitate de peste 200W/mK. in zilele toride de vara, razele soarelui vor incalzi instant containerul transformand interiorul intr-o adevarata padure tropicala, cu umiditate si caldura extrema.
Din cauza ondulatiilor mici a tablei cutate din care este facut containerul, spatiul in care se poate adauga izolatia termica este limitat.
Astfel pentru a efectua izolatia containerului, spuma poliuretanica este singurul material recomandat, intrucat asigura o eficienta foarte mare si la grosimi mici.
Este recomandat sa aplicati izolatia cu spuma poliuretanica atat pe interiorul cat si pe exteriorul containerului pentru o eficienta maxima. Se poate obtine astfel pe langa o izolatie excelenta si uniformizare suprafetei prin eliminarea ondulatiilor tablei.
Spuma recomandata pentru aplicatii in containere – Celula inchisa (CCC4) minim 3 cm grosime. Pentru a ajunge la o rezistenta termica optima Rd (m2.K/W) de 5 (spre zero pierderi), este necesara o grosime de aproximativ 13 cm, conform declaratiei de performanta a spumei cu celula inchisa (CCC4) de la Huntsman Building Solutions.
Izolatia cu spuma poliuretanica este una dintre cele mai fiabile metode de izolare existente, iar utilitatea ei se face remarcata in orice circumstanta. Daca doresti mai multe detalii, nu ezita sa ne contactezi.