Izolarea peretilor despartitori cu spuma poliuretanica
martie 4, 2024
AhpIzoterm
0 Comments
Atunci cand o casa este proiectata, o atentie deosebita se ofera si compartimentarii locuintei. Aceasta este realizata in principal din fundatie, ziduri, plansee si acoperis, insa nu trebuie neglijate nici elementele de compartimentare, in speta peretii despartitori. Peretii despartitori se mai numesc si de compartimentare, deoarece acestia au rolul de a imparti spatiul interior in functie de designul arhitectural ales. Rolul peretilor despartitori este insa mai mare decat atat, deoarece aceste elemente constructive au rol de izolare termica si fonica, rol de delimitare la nivel de intimitate si pe alocuri si rol de sustinere pentru alte tipuri de elemente ale constructiei.
Spuma poliuretanica pentru izolarea peretilor interiori de compartimentare
Spuma poliuretanica este un material dens, perfect capabil sa adere la suprafata in care este injectat cu presiune. Astfel, nu vei avea nevoie de sustineri de niciun tip pentru a realiza prinderea si nici nu vei lucra cu materiale care se pun relativ greu in opera. Spuma poliuretanica se aplica intr-o singura etapa, avand grija ca spatiul sa fie perfect acoperit. Spuma poliuretanica este un material foarte usor, care nu va trebui redirectionat si care nu va creste greutatea peretelui. Nu vei fi nevoit sa verifici aplicarea si nici nu va fi necesar sa aplici alte materiale pentru umplerea rosturilor.
Spuma poliuretanica expandeaza (mai ales daca vorbim despre spuma poliuretanica cu celula deschisa) asadar aceasta va patrunde chiar si in zonele mai putin accesibile, cum ar fi zonele de colt. Practic, spuma poliuretanica asigura o aplicare continua, fara rosturi, drept pentru care consumul de material devine mai redus, iar consumul total si costurile ajung sa fie chiar injumatatite. Spuma poate fi impinsa astfel incat sa ajunga la nivelul pofilelor montante, sau poate fi taiata, in cazul in care expandarea acopera prea mult din suprafata, lucru care ar putea face dificila montarea peretilor de rigips. Spuma poliuretanica este un material izolator de inalta calitate, cu caracteristici de izolare net superioare atat vatei minerale bazaltice, cat si polistirenului. Daca ne raportam la coeficientul de conductivitate termica al fiecarui material, despre care am scris pe larg aici, constatam faptul ca acest material contribuie in mod activ la reducerea pierderilor de caldura, transformand locuinta in una eficienta din punct de vedere energetic.
De ce sa faci izolatia peretilor interiori cu spuma poliuretanica?
• Durabilitate
Spuma poliuretanica este durabila in timp, uneori chiar pe intreaga durata de utilizare a constructiei. Ea nu isi schimba forma in timp si nu sufera modificari de volum, drept pentru care acest prim avantaj ar trebui sa constituie punctul de plecare in alegerea izolatiei potrivite pentru casa ta.
• Izolare fonica
Probabil cel mai important motiv pentru care sa folositi spuma la izolare pereti interiori este izolatia fonica. Avand o structura buretoasa, spuma poliuretanica cu celula deschisa este cel mai eficient izolator fonic, dintre toate materialele clasice de izolatie. Testele acustice efectuate de catre producator dovedesc ca celula deschisa are un coeficient de absorbtie fonica de neegalat de catre celelalte materiale izolatoare.
• Aplicare facila
Spuma poliuretanica nu necesita operatiuni foarte multe prealabile aplicarii si nici nu va avea nevoie de tehnologii performante de aplicare. Va fi nevoie insa de o curatare a zonelor izolate, deoarece spuma poliuretanica cu celula deschisa expandeaza necontrolat, adica prezinta o crestere violenta in volum. Acest lucru insa este normal, iar surplusul se indeparteaza dupa uscare cu usurinta cu ajutorul unor ustensile pentru taiat.
• Izolare termica foarte buna
Daca rezistenta termica a spumei poliuretanice este foarte ridicata, acest lucru inseamna ca ea se va comporta foarte bine din punct de vedere al izolarii termice. Adesea spuma poliuretanica este aplicata chiar si in structuri de izolare tip sandvis, constituind miezul unor pereti despartitori realizati din gips-carton sau OSB.
• Permeabilitate la vapori
Spuma poliuretanica pe care o oferim este de doua tipuri. Pe de o parte putem discuta despre spuma poliuretanica cu celula deschisa, care are o structura mai putin densa, insa compacta, si spuma poliuretanica cu celula inchisa, compacta, densa si stabila, care dealtfel ofera si cea mai buna izolare materialelor si elementelor de constructii. Daca vorbim despre izolatia peretilor interiori despartitori, atunci va trebui sa iei in calcul utilizarea spumei poliuretanice cu celula deschisa, deoarece aceasta are la randul ei cateva avantaje notabile.
Concluzie
Facand comparatia la nivel de procedee de punere in opera, de consum de timp si de bani, este clar faptul ca spuma poliuretanica este cel mai bun material pe care il poti folosi pentru izolatia peretilor interiori despartitori, pentru a crea miezul de umplutura care va atenua atat pierderile la nivel termic, cat si zgomotele din interiorul locuintei. Spuma poliuretanica poate fi folosita nu doar pentru Izolatia peretilor interiori de compartimentare, ci chiar si la nivelul pardoselii si a peretilor de rezistenta, drept pentru care poti lua in calcul aceasta metoda eficienta de izolare pentru intreaga locuinta. Poti folosi atat spuma poliuretanica cu celula inchisa, cat si spuma poliuretanica cu celula deschisa, in functie de tipul elementelor structurale pe care trebuie sa le izolezi, iar pentru a afla ce tip de spuma se potriveste acestora, contacteaza un consultant al AHP IzoTerm.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca sunteti multumit de acesta. View more
Leave a Comment