Nimanui nu ii place sa fie frig in propria casa. Casele pierd cantitati semnificative din caldura pe care o produc din unitatile lor de incalzire centrala din cauza izolatiei si constructiei necorespunzatoare. Asadar, pentru a-si mentine casa calda, multi oameni sunt nevoiti sa mareasca setarile de temperatura ale termostatului. Aceste actiuni duc la cantitati enorme de risipa de energie din cauza caldurii care scapa din casa. Gasirea unor modalitati de imbunatatire a izolatiei caselor pentru a minimiza pierderile de caldura este un aspect esential al unei case eficiente din punct de vedere energetic si durabil.
Din pacate, problema este ca multi oameni habar n-au de unde scapa caldura din casele lor. Desi este posibil sa simtiti un curent de aer rece care trece printr-o fereastra prost construita, majoritatea pierderilor de caldura din casa au loc in zone mai putin vizibile. Mai jos, ne uitam la cele mai frecvente locuri in care au loc pierderile de caldura in case. Oferim sugestii pentru imbunatatirea izolatiei casei dvs. pentru a reduce pierderile de caldura, a creste eficienta energetica si a economisi bani la factura lunara la incalzire.
Cata caldura pierdem prin peretii nostri?
Aproximativ 35% din toate pierderile de caldura dintr-o casa au loc prin pereti. Aceasta pierdere are loc in general prin conductie sau contact fizic, deoarece peretii unei case sunt in contact fizic cu temperaturile mai reci de afara. Energia termica din interiorul casei dvs. este transferata in primul rand prin conductie prin pereti. Majoritatea constructorilor de case incearca sa incetineasca acest proces natural umpland spatiul dintre peretii exteriori si interiori cu un material cu proprietati naturale de izolare. Din pacate, pentru casele construite cu izolatie slaba a peretilor, poate fi o lucrare de remodelare costisitoare. Va trebui sa scoateti tot gips-cartonul interior, sa inlocuiti izolatia si apoi sa cumparati pereti interiori noi.
Cata caldura pierdem prin subsoluri si podele?
Aproximativ 15% din toate pierderile de caldura dintr-o casa sunt prin podele si subsol, daca casa dvs. are una. Peretii de fundatie pentru un subsol si placa de ciment, care se afla chiar sub podelele casei dvs., au capacitati de izolare inferioare. ,,R-Value” masoara capacitatea de izolare. O placa sau un perete de beton turnat de 8 inci va avea doar o valoare R de putin peste 1 , ceea ce inseamna ca, caldura se va pierde rapid prin aceste spatii. Cu toate acestea, majoritatea caselor au putina sau deloc izolatie in podelele unei case, ceea ce face din aceasta o sursa semnificativa de pierderi de caldura.
Cata caldura pierdem prin mansardele noastre?
Aerul cald se ridica, ceea ce face ca cea mai mare parte din caldura pe care o pierdem in casele noastre sa scape prin pod. Se estimeaza ca 25% din toate pierderile de caldura au loc prin pod sau acoperisul unei case. Crapaturile sau gaurile dintr-o mansarda, impreuna cu orificiile de ventilatie plasate incorect, permit pierderi semnificative de caldura prin spatiul mansardei. In plus, ventilatia necorespunzatoare in poduri duce la o scurgere si mai mare a caldurii.
Cata caldura pierdem prin ferestre si usi?
Alte 25% din pierderile de caldura au loc prin ferestrele si usile unei case. Aceasta pierdere de caldura se datoreaza in primul rand scurgerilor de aer si fisurilor din jurul fundatiei, care pot fi reparate prin calafatarea rosturilor din jurul tocurilor ferestrelor si usilor. In plus, geamurile cu geam triplu pot fi foarte utile in reducerea cantitatii de pierderi de caldura prin ferestre. Deoarece aerul este un slab conductor de caldura, aceste ferestre au trei geamuri de sticla separate de aproximativ 1/3 de inch. Acest spatiu dintre bucatile individuale de sticla si gazele adaugate serveste ca izolatie naturala pentru a reduce pierderile de caldura prin ferestre.
Pentru a afla mai multe informatii despre pierderea caldurii din interiorul casei si pentru a gasi o solutie pentru stoparea ei, contacteaza un consultant al echipei AHP IzoTerm.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca sunteti multumit de acesta. View more